donderdag 29 april 2010

Koninginnedag in 40 graden!

- Door Arie & Jisca Deelen

Ik had een hele uitgebreide update klaarliggen. Vol smakelijk verhalen over het leven in India en het samenzijn met de kinderen. Maar... (zoals je kunt verwachten in India) dat verhaal ligt natuurlijk weer ergens in een broekzak, op het moment dat er internet is! Dus jullie houden dit te goed!

Wat ik jullie nu niet wil onthouden is het volgende: We hebben er ondertussen 4 dagen aan vakantieactiviteiten opzitten. Dagen die al om 5 uur 's ochtends beginnnen. Dan is er 'Morning Chapel' en vertellen wij als groep een verhaal met een thema. Heerlijk om te zien hoe de meisjes dit oppakken.

En na het ontbijt begint het grote knutselfeest. Ze hebben haarbandjes gemaakt, schilderijen getekend, schatkistjes versierd en dansen aangeleerd. Het is soms een dol-dwaze bende om dit met 500 kinderen te ondernemen, maar toch is het de vraag wie er meer genieten: de kinderen of wij!

Eén ding wil ik jullie niet onthouden: toen de kinderen hoorden over dit vakantieprogramma, brak er luid gejuich los. ’s Middags zei een meisje tegen mij; “Aunty Jisca (wij zijn hier namelijk allemaal Aunty’s en Uncle’s) wij dachten eerst, dit wordt een saaie vakantie. Maar nu zijn jullie er en nu zijn wij helemaal blij!!” En dat is precies de reden van deze reis. Onze missie is nu al geslaagd, maar onze reis gelukkig nog niet ten einde!!
Morgen gaan wij er even twee dagen tussenuit. Even een stukje van India bekijken met de groep. Om daarna maandag een verlaat Koninginnedagfeest te vieren met alle kinderen. Het Wilhelmus kennen ze al, dus die Hollandse vlaggetjes zullen ook vast goed staan op die bruine wangen!

Voor nu in ieder geval: allemaal een fijne Koninginnedag! Als wij weer terug zijn, dan is er snel weer meer te lezen...

Groetjes,
Arie & Jisca

2 opmerkingen:

 1. Hoi Jisca,

  Leuk om jullie verslagen te lezen. Je kunt wel op de foto's zien dat de meisjes serieus met hun creaties bezig zijn. Lekker freubelen met z'n allen!Ook leuk dat het vakantie programma zo entausiast ontvangen werd door de meiden.

  Wij hebben hier een natte en koude Koninginnnendag gevierd, gelukkig geen rare dingen voorgevallen dit jaar. Maar een Koninginnnendag zoals vanouds.

  Ik hoop dat jullie verlate Koninginnendag feest erg leuk wordt! Mensen die ik hier het stukje v/d dvd heb laten zien, waarop de meisjes het Wilhelmus zongen, waren zeer onder de indruk. Z'on moeilijke taal knap hoor. ( en dan gelijk er achteraan: nou moet je kijken ze kunnen het beter als ons voertbalelftal! haha)

  Ik hoop dat jullie laatste stukje van de reis nog zeer aangenaam zal zijn. Doe Rebecca de groetjes en een knuf. ( als je ze nog ziet) van ons. En alvast een goede reis terug!

  Groetjes Anja den Hollander

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ps. Jij en Arie staan al op you tube.
  dr. jobmission heeft een filmpje van de morgendienst van 28 april geplaatst. Jij zat foto's te maken van een dansende mevrouw, met linten. Zo zie je maar,ver weg maar toch zichtbaar haha.

  Gr. Anja

  BeantwoordenVerwijderen