Project

In de zuid-Indiase plaats Coimbatore is het meisjes(wees)huis gevestigd met de naam ‘Michael Job Center’. In dit weeshuis wonen meer dan 500 meisjes, want een meisje in India is niets waard.
Klinkt dit hard? Het is helaas de realiteit. Eén van de redenen dat een meisje niet gewild is in de Indiase maatschappij, is dat er voor een meisje een bruidsschat betaald moet worden. Een bruidschat die vaak veel te hoog ligt voor de veelal arme inwoners van dit land. Ook kent India nog steeds christenvervolging. Als de ouders van een gezin worden vermoord of het dorp worden uitgejaagd door fundamentalisten, dan worden de jongetjes snel geadopteerd. De meisjes, die blijven achter.

In het Michael Job Center vinden de meisjes een t(e)huis. Hier krijgen ze alle mogelijkheden zich te ontwikkelen en te ontplooien. Het weeshuis bestaat namelijk ook uit scholen, zodat de kinderen vanaf de basisschool tot het voortgezet- , beroepsonderwijs en universiteit door kunnen leren. Gedegen Bijbelonderwijs, gebed en zang behoren in het centrum ook tot vaste onderdelen van de dag.

Dr. Job, oprichter van het Michael Job Center, zegt hierover: "Straks kunnen de kinderen dit tehuis verlaten met een Bijbel in hun ene hand en een diploma in hun andere hand!"


HVC Indiareis 2010

Met een groep van 16 mensen reizen wij af naar India. De zomervakantie in India begint eind april en wij vertrekken DV 23 april. Vele knutselactiviteiten, spelletjes en verhalen zijn er uitgedacht.

Wij willen de meisjes in het MJC een overgetelijke tijd bezorgen. Het gaat om meisjes die in hun jonge leven al zoveel hebben meegemaakt. Waarvan veel ouders niet meer leven of spoorloos verdwenen zijn. Familie die niet voor deze meisjes kúnnen of wíllen zorgen. Deze meisjes verdienen het toch om alle liefde en aandacht te krijgen die wij ze geven kunnen?

Spreekt dit project u/jou aan?
Giften zijn welkom op BANK 561455139 t.n.v. Stichting HVC o.v.v. projectnummer 8029.