donderdag 12 mei 2011

Daar zijn we weer! ;)

Ha jaloerse, trouwe, van de kou-verkleumende, witte mensen!!

Jaja we zijn er weer! (ik zie jullie nu al weer genieten..) Waar zullen we beginnen met ons mega-lange verhaal...
Oke, we beginnen maar bij maandag! Maandag kwam het afscheid van de groep, menig traantje is weggepinkt! Was allemaal niet zo leuk, maar goed, wij mochten gelukkig nog een weekje blijven!
Dinsdag zijn we al vroeg (half 6!) vertrokken met onze bodyguard/taxichauffeur naar Kerala (zoek ff op in de bosatlas) eerste stop was al snel, daar even koekjes ingeslagen! Wat nog een strijd was hoor, want die mannetjes wilden niet 2 dezelfde aan ons verkopen!! Najaaaa wij hebben toch niet genoeg aan 1 pakje koekjes, dat snappen hun toch ook wel?!
Vervolgens hebben we ergens ontbeten voor 6 roepie (ik weet niet hoe je het schrijft)!! En dan te bedenken dat 60 roepie 1 euro is!! Haha is toch niet normaal... maar goed, de smaak was er ook wel naar hoor! Janita vond het natuurlijk weer wel lekker, maar die is altijd ietwat anders ingesteld! J
Ohw ja, Janita had onderweg ook nog een miniscuul klein probleempje (ga ik natuurlijk niet vertellen wat, anders hebben we thuis niets meer te vertellen). Dat kleine probleempje is niet heel bijzonder hoor, dus vooral niet nieuwsgierig worden!
Rond 11uur kwamen we in Appaluzha aan. Onze bodyguard vertelde ongeveer 20 keer dat we ook een ander hotel mochten kiezen als we de eerste niet goed vonden, dus wij vol verwachting naar het eerste hotel/guesthouse…. En het was perfect!!! Super goed alles! Nota bene een echte douche!!!! En een wc die werkt!! Vervolgens gingen we winkelen. Onze bodyguard (we weten zijn naam nog steeds niet) bracht ons naar het centrum, maar bleef ons steeds wel goed in de gaten houden. Erg prettig om te weten als je als attractie gezien wordt daar!
Allerlei dingetjes gekocht, als het te ver lopen was bracht de taxi ons weer, heerlijk!
Rond 3uur waren we terug in het hotel, daar nog even geslapen tot 5uur en vervolgens naar het strand gegaan. We werden enorm aangestaard, waarschijnlijk omdat we de enige blanken waren. Iedereen liep ook met rokken tot op de enkels, en winterjassen aan, waarschijnlijk omdat ze bang waren om bruin te worden!
Verder was het heerlijk aan het strand, erg genoten! Het water was wel erg vies, maar dat kon onze pret niet drukken!
Weer terug naar onze bodyguard die trouw op ons stond te wachten. We wilden toen wel graag eten omdat we de hele dag nog niet echt normaal hadden gegeten, behalve dan de koekjes. De restaurants waren alleen nog gesloten, het was tenslotte nog maar half 7, dan ga je toch nog niet je restaurant openen, ben jij nou gek!?
Uiteindelijk naar een restaurant gegaan waar we een half uurtje hebben gewacht. Vervolgens werden we naar het restaurantgedeelte gebracht, over een rode loper (uiteraard) en met nog meer bewakers om ons heen.
Daar aangekomen, zagen we op de menukaart French Fries… en wat betekent dat: dat ze patat hadden!!!!!!!!!!!!!!!!!! Onze keuze was natuurlijk snel gemaakt!! Janita en Henrieke hebben een vreugdedansje gemaakt samen met de obers! (Is natuurlijk een beetje raar, maar we waren ook zo blij dat we eindelijk iets normaals konden eten). We moesten even wachten, de ober kwam eerst tig keer vragen of we geen bier wilde, maar nee dat wilden we niet: oke, prima dan neem ik jullie mee naar ons zwembad! Omdat we natuurlijk hier niets mogen weigeren werden we naar het dak van het hotel gebracht waar een zwembad was voor personeel! Daar moesten we foto’s van maken, maar vooral hun maakten veel foto’s van ons!!! We waren (wat vaker hier gebeurd) een ware attractie! We hebben nog even overleg gepleegd hoeveel we ervoor wilde vragen, en we waren uitgekomen op 50 roepie per foto, we zijn nu dus rijk!
Weer terug naar het restaurant, stond ons patat op te wachten, en lekker dat het was!! Gewoon echte gefrituurde patat!! Heerlijk!! Echt genoten, kwijlbakjes ernaast en we konden weer verder!
Daarna (ja nogmaals het was allemaal perfect) moesten we heeeeeeeeeeeeeeeeel lang wachten! (vond Janita) daar kwam al sissend uiteindelijk ons eten aan. En ja het was weliswaar rijk bedeelt met heerlijke jachtsaus. En we hebben genoten van de kip! Heerlijk! En natuurlijk lag er weer een portie friet naast! En terwijl we lekker van de kip aan het genieten waren, pats, boem, knal, boem!!! De stroom viel uit! Wij natuurlijk gelijk kijken, lachen, gieren, brullen, de rest van het restaurant vertrok geen spier! Na een halve minuut ging de noodaggregator aan die een mega herrie maakte en iedereen kon weer verder met eten.
Tijd voor het ijs, die we niet zelf mochten kiezen, maar was wel lekker! (Behalve Henrieke, die vond het niet te verteren)
Terug naar ons guesthouse waar we heerlijk hebben gedoucht, heerlijk!! Echt niet normaal, ik denk dat ik de douche als product van het jaar ga bombarderen. We hadden een extra bed gevraagd zodat we met ons 3en in 1 kamer konden, (wij zijn natuurlijk te zuinig om 2 kamers te huren! ) en wat krijg je dan, een matras van amper 1 duim dik!! Je kon nog beter op je handdoek gaan liggen, lag waarschijnlijk nog zachter! Maar 1 troost, Erika had de tijd om eraan te wennen, want we konden uitslapen!! Om 8uur ’s ochtends stonden we klaar voor vertrek naar de boten. We kregen een boot met een personal assistent die de boot bestuurde. En het was werkelijk waar prachtig!! Iedereen die naar India gaat raad ik aan om hier ook heen te gaan. Echt heel mooi. Maar ook bizar om te zien hoe die mensen nog leven! Wassen, de afwas doen, zwemmen, kleding wassen, water voor op te drinken, en dat alles uit het water waar wij ook doorheen vaarden, en vele boten met ons, dus erg vies water!
Toen we aanmeerden, kwam er een hele colonne verkopers aan die ons van alles wilden aansmeren, waar wij natuurlijk niet zijn ingetrapt! Ze wilden zelfs dat wij een tempel gingen steunen voor het hindoeïsme.
Daarna naar een souvenirwinkel gegaan waar we nog allerlei leuke dingetjes hebben gekocht. Ohw ja toen wij binnen kwamen gingen de lampen pas aan, volgens mij lag iedereen gewoon nog lekker te pitten!
Toen begon de lange, lange terugweg!! Onderweg nog ergens een gebakken eitje gegeten met per persoon denk ik 3 uien.
En toen, hou je hart vast, werden we aangehouden! De heenweg was dat ook al gebeurt, maar toen mochten we bijna gelijk doorrijden, maar nu dus blijkbaar niet. Het duurde lang… en vervolgens kwam zo’n mega chagrijnige agent ons even verhoren. Van wie deze auto was, waar we verbleven, etc. etc. hij praatte nogal beroerd engels dus we begrepen hem de helft van de keren niet. En iedereen die mij (Erika) maar half kent weet dat ik een gruwelijke hekel heb aan agenten, dus ik heb vooral ook niet aardig gedaan. Hij vroeg of wij hem wel volgden in het engels, wij zeiden, als je engels zou praten wel, maar dit is zo’n gebrabbel! We werden in een busje gestopt en naar het politiebureau gebracht. Daar kregen we droog brood en vies water.
Oke, dit laatste stukje klopt niet. We moesten heel lang wachten, toen weer een verhoor, toen moesten we uiteindelijk 3000 roepie betalen!!! Wat voor hier echt mega veel is! En het ergste is nog dat het waarschijnlijk linea recta in de zak van die agent verdwijnt!
Na lang, lang, lang wachten konden we weer doorrijden. Taxichauffeur zijn humeur was ver gedaald, en ons humeur nog verder. Ook gingen we over een hele slechte weg waar het heel druk was, dus telkens keihard remmen, toeteren, enz. enz.
Uiteindelijk kwamen we om half 6 weer bij MJC aan. Daar eerst weer lekker aan de rijst en ’s avonds was het weer ouderwets lekker druk op de kamer met alle meisjes om ons heen. Iedereen was uitgelaten blij dat we weer terug waren, is toch weer goed voor onze ego.
Ondertussen zijn er nog 2 dames uit NL hier aangekomen en de groep (16 pers.) uit Texas zijn er ook.
Nou, het is volgens mij wel weer een lang genoeg verhaal. We missen jullie ontzettend en hopen jullie snel weer in de armen te kunnen sluiten (slijm-slijm). Misschien komt er nog wel weer een blog, maar de rest van de belevenissen vertellen we als we weer terug zijn. Want we hebben ook krokodillen, tijgers en leeuwen gezien onderweg.

Veel liefs, Henrieke, Janita, Erika

4 opmerkingen:

 1. Super leuk geschreven! En is toch juist gaaf om zoiets (politieverhaal) mee te maken? IS weer eens wat anders! Je had al geregeld hè dat ik volgend jaar mee kon??:P GRtz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo reislustige dames,

  Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen. Ook fijn dat het al weer bijna zover is om jullie verhalen persoonlijk te horen. Geniet nog van de laatste dagen en tot dinsdag.
  Groet van de fam. Bonhof uit emmeloord

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo meiden,

  Wat een belevenissen allemaal. We smullen ervan. Maar nog liever horen we volgende week jullie persoonlijke verhalen!! Jullie zullen ook wel uitkijken naar moeders pappot!!!
  Geniet nog van jullie laatste dagen en tot dinsdag.
  groet van fam. Bonhof uit Emmeloord

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Henrieke,

  Eindelijk jullie verhalen gelezen. Leuk dat jullie zo genieten maar nog leuker dat de meisjes zo genieten. Maar het zit er ook alweer bijna op hé. Nog een paar fijne dagen en een goede terugreis en een behouden thuiskomst gewenst.
  Een hartelijke groet, Bertus en Jenny Schouten (Elspeet)

  BeantwoordenVerwijderen