zaterdag 7 mei 2011

Wat gaat het snel!

Lieve vrienden en familie,

Het is vandaag donderdag 5 mei.
Wij hebben hier vandaag met alle 500 kinderen koninginnedag gevierd. (Erg heet met oranje pruiken op!)
Het was fantastisch om te zien, al die brede glimlachen en schaterlachen bij het spelen van allemaal echt hollandse spellen: touwtjespringen, bliklopen, snoephappen, zaklopen, eierrace, en zelfs spijperpoepen en natuurlijk een heuse grabbelton (een grote kartonnen doos met een gat er in) met daarin voor ieder kind een haar-elastiek. De indische wangen versiert met rood-wit-blauw schmink, oranje linten in hun donkere haar, en als beloning van het uitvoeren van alle spelletjes een soft-ijsje!. Oef.., dat was 500x een bakje vullen, omdat degene die de bestelling had uitgevoerd, het wel een goed idee vond om het zo goekoop mogelijk te doen: grote familiepakken ijs en 500 kleine kuipjes die dus gevuld moesten worden.

Vandaag is het vrijdag 6 mei.
Onze tijd is zo vol met activiteiten met en voor de kinderen, dat we nauwelijks aan het schrijven en uplaoden van onze blog toekomen. Gistermiddag heb ik (Cathy) een paar meisjes, die met taalproblemen (spelling) kampen, apart genomen en met foam letters in allerlei leuke kleurtjes, engelse zinnen gemaakt. Jaco heeft met groepjes van 6 kinderen oud-hollands 'getolt'. We spelen dan met van die kleine gekleurde tolletjes: wiens tol het eerste stil valt is 'out'. We gaan dan door tot de laatste overblijft en die is dan de winnaar. Daarna wisselen met 6 andere meisjes. Er zijn er 500, dus elke middag raak!
Gisten hebben we 's middags 'Catch the baloon' gedaan: Wij als leiding hebben 550 balonnen opgeblazen, knoopje erin en dan opgooien in de groep en vangen maar. Gillende meisjes overal en gieren als eentje knapt (balon wel te verstaan).

Oef wat gaat alles snel. We naderen al weer het einde van dit Holiday Programm.
Nog een paar dagen en het afscheid is er dan weer.
Gelukkig gaan we nog een heel weekend genieten van elkaar.

Jaco en Cathy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten