donderdag 5 mei 2011

Hallo bloglezers,
Weer een berichtje uit India. Ja, we zijn best trouw in het schrijven van blogs!;) Na veel verzoeken om toch vaak even te vertellen hoe het hier gaat. We hebben het hier nog steeds heel erg naar ons zin, het is geweldig om hier te zijn! We genieten en de meisjes ook!
Gistermorgen hadden we een beauty-ochtend. De meisjes konden een armbandje maken en kregen lipstick en nagellak, waar ze ontzettend blij mee waren. Ze moesten in hun kamer gaan zitten en dan gingen wij alles uitdelen, zodat elke kamer een deel kreeg. Heel erg leuk om hun daarna bezig te zien, hoe blij ze zijn met kleine dingen.. Direct na het eten ’s middags zijn we naar de stad gegaan, Coimbatore. We stapten weer in de gele bus van het MJC, we hebben geconcludeerd dat de chauffeur toch wel erg slecht kan rijden, het was elke keer net op het nippertje.. Maar goed, we zijn heelhuids aangekomen! Er moesten nog een beetje boodschappen worden gehaald voor de activiteiten, dat hebben we eerst met een deel van de groep gegaan. Daarna heerlijk gewinkeld in Coimbatore voor onszelf, een geweldige ervaring! Als je in winkels komen er gelijk een paar mensen naar je toe om je te helpen, het is niet normaal hoeveel medewerkers er in een winkel zijn. Je ziet meer medewerkers dan klanten. Je kan alles aan hen vragen, trekken verschrikkelijk veel sarees uit de kast. Wij hebben zelfs meegemaakt dat heel de kast met sjaals op de toonbank werd neergelegd! Ze wilden wel erg graag verkopen!;) Er zijn ook mensen met onzinnige baantjes, bijvoorbeeld een man in de lift om de knopjes in te drukken… Maar zo is India, mensen die werken doen niet zoveel, maar ze hebben in ieder geval een baan. Omdat je blank bent, wordt je nog extra goed geholpen. Je hebt echt voorrang, je bent bijvoorbeeld als eerste aan de beurt bij de kassa. En ze willen ook heel graag dat je nog terugkomt. Veel mensen uit de groep hebben een saree gekocht (Indische kleding) en nog wat leuke dingen voor thuis. Na het winkelen zijn we in een luxe restaurant gaan eten, in Nederland zou je zo’n luxe restaurant niet kunnen betalen, maar omgerekend kost dit een paar euro. Het eten was best lekker, maar ontzettend pittig.
Vandaag hebben we een echte Hollands Koninginnedag gevierd in India met de meisjes. Wat hebben ze genoten… en wij ook, het was echt geweldig! We hadden 11 Hollandse spelletjes, zoals snoephappen, zaklopen, spijkerpoepen, grabbelen enz. Het was een hele voorbereiding, maar het was het waard. Je merkt dat de meisjes zulke dingen eigenlijk nooit doen, dat kan nooit georganiseerd worden. Daarom is het zo leuk, dat je echt wat voor die kinderen kan doen. En je krijgt er ontzettend veel voor terug. Je geeft liefde, maar je krijgt zoveel liefde van ze terug…
Maar ik zie dat dit nogal een lang verhaal geworden is, je beleeft ook zoveel. We hebben het gevoel dat we hier al veel langer zijn, op 1 dag beleef je zoveel! We laten snel weer wat van ons horen…
Groetjes, Aunti Henrieke & aunti Janita
(ze noemen hier iedereen uncle en aunti;))

4 opmerkingen:

 1. Hanneke de With5 mei 2011 om 16:13

  Zooo, kom ik in een keer op het briljante idee dat jullie natuurlijk een weblog hadden!:P
  s├║perleuk om die verhalen te lezen!!
  Geniet ervan! (Hoef ik eigenlijk niet te zeggen, want zo te zien doen jullie dat volop!)
  Liefs, Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee meiden!
  Wat leuk, al die verhalen! Jullie genieten met volle teugen volgens mij! Echt leuk om zo mee te lezen..
  'k Ben heel benieuwd naar foto's enzo! Die Koninginnedag ziet er lekker Hollands uit in elk geval!
  Nou, nog heel veel succes & plezier he!
  Ik blijf jullie verhalen volgen!
  Liefs!
  Suus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Henrieke en Janita!

  Zo te lezen en te zien aan de foto's, maken jullie een hele mooie tijd mee in India.
  Van harte in alles Gods nabijheid en zegen toegebeden in en bij alle werkzaamheden, die jullie op deze plaats mogen verrichten.

  Hartelijke groeten vanuit een bewolkt en gelukkig iets koeler Nederland (het was hier gister 28-30C)
  Albert N.J. Scheer, Huizen (Lemmer)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hejj indiaanse meisjes ;)
  Wat superleuk om jullie verhalen te lezen! Zo te horen en te zien hebben jullie het erg naar jullie zin! Ik ben erg benieuwd naar de rest van jullie verhalen. Nog een fijne tijd verder en geniet ervan!
  Liefs, Aukje

  BeantwoordenVerwijderen