zondag 8 mei 2011

Bericht van Erika!! (Super leuk dus!)

Ha trouwe bloglezers! :) Jaja, jullie kijken natuurlijk minstens 10x per dag of er weer een nieuw bericht is, en bij deze is er weer eentje binnen! Jullie natuurlijk allemaal heel erg blij, wat ik me ook wel weer kan voorstellen!;) Oke, genoeg over jullie, wij zijn veel belangrijker!

Wat hebben we allemaal de afgelopen dagen gedaan? Vrijdag hebben we 's ochtends de mantel van Jozef laten maken door de girls! Er werden hele mooie creaties gemaakt, erg leuk om te zien! 's middags hebben we geoefend met streamers, voor onze 'show'!
's avonds hebben we alle kamers een schoonmaakpakketje gegeven om de kamers schoon te maken. Die konden wel weer een schoonmaakbeurtje gebruiken. We zijn af en toe langs gelopen om te kijken of ze wel echt goed bezig waren. Daarna hebben we als bedankje een tas vol met cadeautjes gegeven voor elke kamer. Met daarin van alles en nog wat, te veel om op te noemen! (hahah ik heb gewoon niet zoveel zin om na te denken wat er allemaal in zat;))
Zaterdag; 's ochtends verstoppertje gespeeld in de brandende hitte!! Nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou doen, maar jah hoor, ze hebben me zover gekregen!:) En jah hoor, weer veel lol gehad! En ohw jah, niet te vergeten, erg belangrijk: Janita en Henrieke hebben hun kamer schoongemaakt!! Het was ook wel echt nodig hoor! Niet normaal zo'n bende en vies joh!! Echt absurd!! En ik heb natuurlijk toezicht gehouden, want om zelf ook schoon te gaan maken gaat me toch echt wel wat te ver!
's middags zijn we naar de boerderij (Janita wist niet wat het engelse woord hiervoor was!) van Michael Job Centre geweest. Errug ver rijden (wel 60 km!!)... haha neej was niet ver, maar wel heeeell lang rijden! Moesten minstens 3uur wachten voor een trein die stapvoets reed! (oke misschien iets overdreven, maar het duurde wel heel lang!) en toen reden we over weggetjes die je in Nederland nog niet eens in de meest woeste wildernis tegen kom! Gaten van anderhalve meter diep, we vlogen telkens een halve meter omhoog in de bus, zijn minstens 6 keer de hele bus door gevallen! (kan ook wel meer zijn hoor, maar opzich kan het ook wel minder zijn;))
Toen we daar EINDELIJK aankwamen hadden we natuurlijk (zoals je natuurlijk begrijp) wel een enorme kater! Maar goed, daar zijn wij goed in, we deden erg enthousiast mee en gingen erg verwonderd kijken naar rode bietjes! (Die we in Nederland natuurlijk ook elke week wel een keer tegen komen;)) Oke, nu lijkt het net alsof we het niet leuk vonden, maar dat vonden we natuurlijk wel! Het was heel mooi daar, puur natuur! En ook verschillende planten gezien die we in NL niet hebben! Was erg groot allemaal, maar nog niet allemaal af, maar de planning voor volgend jaar is dat dan de eerste oogst er is.
Als prachtige afsluiting: het drinken van black tea! Ik dacht, ik begin er niet aan, heb ik vaker meegemaakt, dat is echt heeeeeel goor! Maar goed, zoals je begrijp heb ik weer pech, of in dit geval geluk (daar ben ik nog niet helemaal over uit!) Conclusie we kregen het allemaal! Heel zoet, maar opzich niet heel vies, oke het was zelfs een beetje lekker!
Nog even vergeten, op onze rondleiding kregen we een of andere aardappel die echt heel goor was, (sommige zeiden dat ze 'm lekker vonden, maar die hadden zonnesteek denk ik!) Ook kregen we kokosnoten, erg lekker natuurlijk, maar je moest er minstens 1,5 liter water bij drinken omdat het nogal droog was.
Oke we gingen er weer van door! Weer lekker in de warme bus, weer lekker door de diepe dalen en hoge bergen! (jaja die hebben we hier ook, het lijkt zwitserland wel, met een klein verschil: de temperatuur)
Onderweg maken we natuurlijk nog genoeg mee, zou wel erg saai zijn als dat niet zo was. De chauffeur stopt soms zomaar, nu dus ook, maar nu met een echte reden: een slang die de weg versperde! jaja, in Nederland hebben we agenten die de weg versperren, hier heb je mega grote slangen!! Heel gaaf!
Anneloes wilde heel graag foto's maken van de zonsondergang, maar is niet echt gelukt!:) dus anderhalf uur voor niks zitten ploeteren met een fototoestel in je hand! :)

Terug bij MJC: ze hadden (gelukkig!) nog wat rijst voor ons bewaard, want stel je voor, een maaltijd zonder rijst! dat is niet te doen voor ons! Oftewel ik had graag een patatje gegeten onderweg bij de Mac ofzo, maar dat zat er niet in, kwamen we toevallig niet langs..!
's avonds hebben op de kamers gekeken of de vlinders en de jas van Jozef was opgehangen, en wie de mooiste had. Elke kamer had 1 winnaar! Iedereen vond dit erg leuk om te doen, behalve Janita! Die was aan het zeuren joh! Niet normaal!:) Grapje hoor, ze deed erg (nep) leuk mee!
Daarna hebben we nog gekeken of de kamers goed schoon waren gemaakt, onder het bed, in de wastafel (Waar soms nog eten lag van 3 jaar terug), op de deuren, wc, en Janita keek vooral op de randjes waar misschien nog stof zou kunnen liggen! (ja, op dr eigen kamer was ze niet zo precies hoor!) Per verdieping hadden we 3 grote prijzen voor de meest schone kamer, deze uitgedeeld die werden enthousiast ontvangen, vooral bij de grote kamers werden we met gejuich ontvangen!
Nadat dat gebeurt was zijn we terug naar onze kamers gekropen, zo moe waren we! En we sliepen heerlijk maar veeeeeeeeeeeeeel te kort!! Ik heb besloten dat ik na deze vakantie nooit en te nimmer meer om 5uur ga op staan!

Liefs Erika

PS: Fijn he, dat ik ook wat van me laat horen op deze blog! Ik wist wel dat jullie daar op zaten te wachten, maar Henrieke en Janita waren een beetje egoistisch, ik mocht niet op hun laptop! :)

7 opmerkingen:

 1. Dametjes, het is toch grandioos als je dat allemaal leest, en zou wel gelijk een ticket willen kopen maar Oma heeft geen tijd.
  Toch waren ook mijn eerste stages zeker zo mooi, als je fluitend uien gong snijden; aardappelen rapen of bollen pellen.
  Besef echter wel dat jullie toch wel zeer bevoorrecht zijn om dit te kunnen doen.
  En: wie zou er nu gelukkiger zijn: jullie of die kinderen want hier is het toch echt verwaand en verwend.
  Wij wensen jullie nog een verdere fijne vakantie en hopen op een goede thuiskomst.
  Zeg nog even tegen die Erika dat ze beter 2 postduiven mee had kunnen nemen dan was ze niet afhankelijk geweest van Janita d'r lappop

  Opa en Oma Van der Jagt (van Janita)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je zit helemaal in je top vel of niet erika, echt een bericht van jou, twas geweldig om te lezen,het leek net of je het gewoon aan het vertellen was. heel veel succes en tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zusje, zusje toch...
  Moet ik me nu schamen, of moet ik er om glimlachen. Wat een bericht!!!:)
  Maar ik zie dat je het leuk heb dus dat scheelt dan weer, het is hier wel een beetje saai en stil maarja nog anderhalve week en we kunnen de oorkleppen weer uit de kast halen;-)
  Nog een fijne tijd die laatste dagen! En vandaag aan mij denken he;-)

  kusje je zusje:p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk geschreven meid! (mijn collega's kijken me nu aan alsof ik gek geworden ben aangezien ik nu dubbelgevouwen achter mn bureau zit) En wat ben ik jaloers op je:) Ik gun het je wel hoor! Maar ik mis je natuurlijk ook! Wanneer kom je precies terug? Geniet er verder van!
  Kuss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie gereageerd hebben (vooral Anoniem zonder naam;) En ik kom as dinsdag terug, dus nog heel even mij missen, dan ben ik er weer! En jaloers, ik heb geen medelijden met je, want nogmaals je had makkelijk mee gekunt! Volgend jaar ga je gewoon mee!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou dan moet ik je nog maar even missen:( Beetje jammer hoor dat je geen medelijden hebt:) Ik ben hier gewoon keihard aan het werk :S (Nee hoor het laatste waar ik als ik jou was aan zou denken is aan mij:))

  Veel plezier/succes verder!

  (schrijf je nog een keer?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jazeker schrijf ik nog een keer! (net gedaan) En natuurlijk denk ik af en toe aan jou, maar niet vaker als af en toe hoor! ;)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen