vrijdag 29 april 2011

Aangekomen in India!

Hello family and friends in Holland,
Even een berichtje uit het verre India. Vandaag zijn we aangekomen in Coimbatore. Na een lange reis van 24 uur mochten we eindelijk in dit prachtige land aankomen! Op het vliegveld werden we hartelijk ontvangen door een paar meisjes uit het weeshuis. We kregen allemaal een mooie ketting van klei en glitters. Daarna stapten we in een grote gele schoolbus van het Michael Job Centre. De busreis was erg typerend voor India. Met heel erg veel getoeter werden we door het verkeer geloosd. Op de snelweg lopen gewoon voetgangers, staan auto’s stil, je kijkt je ogen uit. Ook langs de weg hebben we onze ogen uitgekeken. Rijk en arm leven erg door elkaar, overal zie je winkeltjes en rommel op de weg. Na een half uurtje kwamen we aan op het Michael Job Centre. We werden door de kinderen juichend ontvangen. Het is zo mooi dat je ziet dat de kinderen zo juichend jou ontvangen, dat ze blij zijn dat we er waren. Ze wilden allemaal even aandacht, dat was erg mooi om te zien. We hebben nu twee keer hier gegeten, drie keer raden wat: rijst!;) De kinderen zijn zo ontzettend blij dat we er zijn, dat we geen een moment alleen worden gelaten. Zelfs nu zitten er een paar kinderen foto’s te kijken. We hebben de kinderen ook al leren kloslopen, heel erg leuk om Indische kinderen iets Hollands te zien doen. We worden hier verschrikkelijk verwend, alles wordt voor ons gedaan. We hoeven zelfs de kraan niet aan te zetten als we handen willen wassen!:D Onze kamer ziet er ook heel mooi uit, we hebben een kamer met z’n twee├źn, met zelfs een eigen wc en douche. Als je wilt douchen moet je een emmer met water vullen en je daarmee wassen en de wc moet je doorspoelen met water. Maar dat is allemaal weleens goed voor ons, wij verwende Westerse meisjes!;) Er is ook een ventilator, dus we kunnen vannacht vast heerlijk slapen! Alleen had Janita vanmiddag een soort mini-salamander ontdekt, dat was wel even schrikken. Maar volgens de kinderen bijten ze niet!
Jullie horen weer van ons!
Henrieke & Janita

8 opmerkingen:

 1. Ha Janita en de rest.
  We zijn blij dat jullie goed zijn aangekomen. Wat een indrukken krijgen jullie en wat een hartverwarmend ontvangst.
  Van harte wensen we jullie een goede tijd en veel gezelligheid toe met de meisjes.
  Groeten, fam. Baaij uit Yerseke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Henrieke, Janita en alle anderen,

  Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Weet dat jullie steeds in onze gedachten zijn. Vanuit het verre Nederland leven we met jullie mee en bidden we voor jullie. We hopen dat jullie en de meisjes een onvergetelijke tijd hebben. Geniet er vna.
  Groet, fam. Bonhof, Emmeloord

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee!!

  Wat leuk om enig levensteken van jullie te ontvangen. Jullie zijn nog maar net 2 dagen weg, en we snakken daar nu al naar.:D
  En wat klinkt dat allemaal gaaf! Ik heb de hele tijd geroepen dat ik heel graag jullie verhalen allemaal wil horen als jullie terugkomen, maar misschien kom ik daar op terug. Dit is echt jaloersmakend:( Geniet ervan, meiden! Ik denk aan jullie.. Geef die meisjes de tijd van hun leven, en doe ze de groetjes van mij.. MIsschien dat ik ze ook nog weleens ga bezoeken..(a) With Love, Bernadet
  (k kijk uit naar jullie volgende verhaaltje, dit wordt mijn startpagina:P:P)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Leuk om te lezen dat "mijn vriend"de mini salamander nog steeds op het center woont! Bij mij zat een goudkleurige altijd op de muur in de wc, doe hem maar de groeten van z'n oude kamergenootje haha. Geniet van jullie reis.

  Groeten Anja den Hollander

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha meiden, goed dat jullie veilig zijn aangekomen. En wat hartverwarmend, zo'n ontvangst! Ik hoop dat jullie die meisjes daar heel veel goeds mogen geven, zowel in praktische als in geestelijke zin :-) geniet van jullie eerste dagen daar, misschien nog even acclimatiseren..maar dat komt vast gauw goed zo te horen! Liefs, Lisette uit Kampen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Henrieke,

  Leuk om de belevenissen te horen, het maakt ons erg betrokken bij jullie.
  Als ik ga douchen, zal ik bewust genieten en alle luxe dingen hier weer meer waarderen.
  We wensen je/jullie een goede tijd toe en hopen dat jullie wat kunnen betekenen in het leven van de meisjes in het huis.

  Hart. groet,
  Arjen en Arina Alblas

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heerlijk aan het genieten van jullie blogs, lieve mensen. Herinneringen komen naar boven van mijn mooie tijd daar. Heerlijk hoor, geniet er van. Als jullie Susmitha en Srijana ontmoeten (zusjes elkaar, en mijn lieve sponsormeisjes) geef ze allebei een hele dikke knuffel. Ik blijf jullie in de gaten houden, Gods zegen in het mooie werk wat jullie doen. Je krijgt er enorm veel voor terug.
  Groetjes Sophia Strijbis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Henrieke, leuk om wat van je belevenissen te lezen. We wensen je nog plezierige dagen en een behouden terugreis.
  Groeten van Adriaan en Metje van Oostrum uit Langelille.

  BeantwoordenVerwijderen