dinsdag 25 mei 2010

Wat een kostbare meisjes…

- Dit weblogbericht hebben jullie nog tegoed van Jaco en Cathy Rebel

Lieve familie en vrienden,

300 Meisjes voor een TV met een beelddiameter van zo’n 60 cm en dan een film over een Indisch meisjeshockeyteam. Gillen natuurlijk als het spannend wordt en juichen als er een doelpunt wordt gehaald. Wat een mooi gezicht was dat vanavond.

Inmiddels hebben we er 4 dagen van creatieve activiteiten op zitten.

We hebben samen met de meisjes genoten van alles wat we konden doen: tekenen, haarbandjes versieren, ballonnen blazen, schatkistjes maken en kleurplaten kleuren. Cathy heeft inmiddels 4 workshops ‘dans en streamers’ gegeven. Prachtig om te zien: groepen van max. 100 kinderen met kleurige streamers, die ze laten bewegen op muziek.

Wat mij (Jaco) geraakt heeft is wat Jezus zei in Matt. 18: Ziet toe dat je niet 1 van deze kleinen veracht. Want Ik zeg u, dat hun engelen in de hemelen voortdurend het aangezicht zien van mijn Vader, die in de hemelen is.

We hebben samen geproefd en beleefd hoe groot de geweldige liefde van onze hemelse Vader voor deze kinderen is! En wat geweldig, dat God ze engelen gegeven heeft, die (voor hen) voor de troon van God staan. In Gods ogen zijn ze zooo kostbaar.

Increadible India
De reisbureaus in Nederland maken reclame voor India met de leus ‘Meet Increadible India’.
En dat beleef je als je een stad gaat bezoeken. Het is sowieso als een wonder als je daar aankomt. Al die chauffeurs, die met ware doodsverachting inhalen op momenten dat je eigenlijk helemaal niet inhalen kunt. Maar hoe groter de auto en hoe harder de claxon hoe meer voorrang je hebt. Wij boften dus met onze grote gele schoolbus…

Wat een drukte in de stad. Wat een handel: het ene winkeltje afgeladen vol naast het andere.

En wat een personeel: 5 man personeel voor 1 klant kwam voor in een kledingzaak. En over efficiëntie: dat moet je zelf gezien hebben: waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan.
Na de rit thuisgekomen, bedankten we de chauffeur met de woorden ‘You are an hero! And not afraid to die’.

Zo, dit was even een kort berichtje van ons.
Zoals jullie waarschijnlijk in de andere berichten hebben gelezen, hebben we al geweldige dingen met jullie sponsorgeld kunnen doen. Heel erg bedankt daarvoor!

Liefs van Jaco & Cathy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten